Cijena za gotovinsko plaćanje do isteka zaliha.
HLADNO PREŠANJE
- Sok se cijedi prešanjem pri niskoj brzini (60 okretaja u minuti), te tako zadržava sav okus i nutrijente. Kuvings EVO820 lagano tješti, dok tradicionalni sokovnici pri velikim brzinama melju i sjeku sastojke što uzrokuje stvaranje topline te gubitak dragocjenih hranjivih tvari u soku. Također, zbog brzine dolazi do raspršivanja soka u sitne kapljice, što uzrokuje brzu oksidaciju, a dobiveni sok se razdvaja na vodenasti dio i pjenu, što kod hladnog prešanja nije slučaj.
- Raznovrstnost: hladnim prešanjem možete cijediti i namirnice poput zelenog lisnatog povrća, pšenične trave, oraha, nara i dr. Također možete raditi razna biljna mlijeka (bademovo, sojino, konopljino, heljdino i dr.).
- Tih način rada: neusporedivo je tiši od tradicionalnih sokovnika. Sve što se čuje jest zvuk pucketanja sočnih plodova voća i povrća!
- Veća količina soka: ovisno o namirnici, hladnim prešanjem ćete dobiti 10-50% više soka!
- Brzo ispiranje: zbog specifičnog načina rada sokovnika možete ga brzo isprati prije čišćenja ili da bi isprali okus između cijeđenja različitih sokova – sa zatvorenim čepom na izlazu za sok ulijte vodu dok sokovnik radi pazeći da se ne prelije iz bubnja. Pustite ga da tako kratko radi te zatim otvorite čep i pustite da sva voda isteče iz bubnja. Postupak ponovite po potrebi.
- Sok bez razdvajanja: Sok dobiven hladnim prešanjem do 2 dana možete držati u hladnjaku bez značajnog gubitka nutrijenata. Zbog razlike u gustoći hladno prešani sok se može razdvojiti na slojeve koji laganim miješanjem nestaju, što je potpuno različito od razdvajanja soka zbog oksidacije kod tradicionalnih, centrifugalnih sokovnika koji pri vrlo visokim brzinama sijeku namirnice miješajući ih sa zrakom. Centrifugalni sokovnici zbog velike brzine proizvode toplinu koja uništava nutrijente (posebno je osjetljiv vitamin C) i uzrokuje razdvajanje soka na blijedi, prozirni dio i pjenu koja se skuplja na površini.
ZAŠTO PITI HLADNO PREŠANE SOKOVE?
Zbog homogenizacije biljnih stanica probava je 12 puta kraća, a apsorpcija nutrijenata 4 puta veća nego kada konzumirate sirovo voće i povrće.